Ole malosi ole la ole US ua faamoemoe e fa'afaina ile 2030

Saunia e KELSEY TAMBORRINO

O le malosi o le malosi o le la a le US ua faamoemoe e fa'afaina i le isi sefulu tausaga o lumanai, ae o le fa'auluuluga o le fa'alapotopotoga o lo'o fa'auluulu i ai pisinisi o lo'o fa'amoemoe e fa'atumauina pea le mamafa i le au fai tulafono ina ia ofo atu ni fa'aosofiaga talafeagai i so'o se atina'e o lo'o lumana'i ma fa'afilemu ai le popole o le vaega o le malosi mama i luga o tau mo tau. oloa mai fafo.

O le US solar alamanuia sa i ai se faamaumauga-faamauina tausaga i le 2020, e tusa ai ma se lipoti fou Aso Lua a le Solar Energy Industries Association ma Wood Mackenzie.O faʻaopoopoga fou gafatia i le US solar alamanuia na siʻitia 43 pasene i luga o le tausaga talu ai, ona o le alamanuia faʻapipiʻiina se faamaumauga 19.2 gigawatts o le gafatia, e tusa ai ma le US Solar Market Insight 2020 lipoti.

O loʻo faʻamoemoeina le faʻapipiʻiina o le 324 GW o le malosi fou - sili atu ma le faatolu le aofaʻi o le faʻaogaina i le faaiuga o le tausaga talu ai - e oʻo atu i le aofaʻi o le 419 GW i le isi sefulu tausaga, e tusa ai ma le lipoti.

Na vaaia foi e le alamanuia le faʻapipiʻiina o le kuata lona fa i le 32 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, e oʻo lava i le tele o galuega faatino o loʻo faʻatali le fesoʻotaʻiga, ma aʻo faʻatopetope galuega faʻaogaina e faʻafetaui ai le faʻaitiitia o le tau o Lafoga o Tupe Teufaafaigaluega, fai mai le lipoti.

O le faʻaopoopoga e lua tausaga o le ITC, lea na sainia i le tulafono i aso mulimuli o le 2020, ua faʻateleina ai le lima tausaga mo le faʻaogaina o le la i le 17 pasene, e tusa ai ma le lipoti.

Ua vave ona tupu le alamanuia o le la i nai tausaga ua tuanaʻi, e oʻo lava i le faʻalauteleina aʻo faʻatulafonoina e le pulega o le Trump le tau o fefaʻatauaʻiga ma siʻitaga lisi ma faitioina le tekinolosi e taugata.

O Peresitene Joe Biden, i le taimi nei, na ulufale atu i le White House ma le fuafuaga e tuu le atunuu i luga o se ala agai i le aveesea o kasa oona mai le eletise i le 2035 ma mo le tamaoaiga atoa i le 2050. E lei leva ona maeʻa lona faapaiaga, na sainia e Biden se poloaiga faʻapitoa e manaʻomia ai. fa'ateleina le gaosiga o malosiaga fa'afouina i fanua ma ogasami lautele.

Na taʻua e le Peresetene ma le Pule Sili o le SEIA, Abigail Ross Hopper ia POLITICO, o loʻo faʻamoemoe le vaega o fefaʻatauaʻiga o loʻo lumanaʻi atinaʻe atinaʻe o le a taulaʻi atu i lafoga o aitalafu mo le alamanuia, faʻapea foʻi ma le fesoasoani i le fausiaina o felauaiga ma le eletise o le faiga o felauaiga.

"Ou te manatu e tele mea e mafai e le Konekeresi ona fai iina," o lana tala lea.“E manino lava o aitalafu o lafoga o se meafaigaluega taua, o le lafoga carbon o se meafaigaluega taua, [ma] o se tulaga mama mama o se meafaigaluega taua.Matou te tatala i le tele o auala eseese e oʻo atu ai iina, ae o le tuʻuina atu mo se taimi umi mautinoa mo kamupani ina ia mafai ona latou faʻapipiʻi tupe faavae ma fausia atinaʻe o le sini lea.

O SEIA na faia talanoaga ma le pulega a Biden i luga o atinaʻe ma lafoga aitalafu, o le tala lea a Hopper, faʻapea foʻi ma fefaʻatauaʻiga ma faiga faʻavae e fesoasoani ai i fale gaosi oloa i totonu o le US O talanoaga fefaʻatauaʻiga na aofia uma ai le White House ma le United States Trade Representative.

I le amataga o le masina nei, na lagolagoina ai e le Matagaluega o Faamasinoga i lalo o Biden le gaioiga a le pulega o le Trump e soloia se avanoa o le tau na faia mo panele lua itu.I se faila i le US Court of International Trade, na fai mai le DOJ e tatau i le faamasinoga ona faalēaogāina se tagi a pisinisi a le la na taʻitaʻia e le SEIA lea na luʻitauina ai le suiga o le tau o oloa faaulufale mai ma finau ai o le sa avea muamua ma Peresitene Donald Trump sa "tulafono ma atoatoa i lana pule" ina ua ia tapunia. o le avanoa.Sa teena e le SEIA se faamatalaga i lea taimi.

Ae na taʻua e Hopper na te leʻi vaʻaia le faila a le Biden DOJ o se faʻailoga o le le mautonu o le lagolago a le pulega, aemaise lava ona o nisi o faipule faaupufai a Biden e leʻi iai."O laʻu iloiloga o le Matagaluega o Faamasinoga i le faia o lena faila o loʻo faʻaauau pea ona faʻatulafono le fuafuaga faʻaletulafono na ia [ua] faʻatulafonoina," ma faʻaopoopo mai e na te leʻi vaʻaia o se "tomai oti ia i matou."

Nai lo lena, na taʻua e Hopper o le vaega o fefaʻatauaʻiga sili ona vave, lata mai le faʻamuamua o le toe faʻafoʻisia o "se mautinoa" i luga o le Vaega 201 tau, lea na siitia e le Trump ia Oketopa i le 18 pasene mai le 15 pasene e ono iai.Na taʻua e Hopper o loʻo talanoa foi le vaega i le pulega e uiga i tau faʻalua sa avea ma vaega o lea lava poloaiga ae fai mai ua faʻalauteleina ana talanoaga e taulaʻi atu i se "sola maloloina sapalai filifili," nai lo le suia o le pasene o le tau.

“E le na ona tatou o atu i totonu ma faapea atu, ‘Suia le tau.Aveese le tau.Pau lava le mea matou te popole i ai.'Matou te fai atu, 'Ua lelei, se'i o tatou talanoa pe fa'afefea ona tatou maua se laina gafataulimaina, maloloina lelei o le la,'” o le tala lea a Hopper.

O le pulega a Biden, o le faaopoopo lea a Hopper, ua "taliaina le talanoaga."

"Ou te manatu o loʻo latou vaʻavaʻai i le aofaʻi atoa o tau na tuʻuina atu e lo tatou peresitene muamua, o le mea lea o le 201 o tau o loʻo faʻapitoa i le la e manino lava o se tasi o latou, ae o le Vaega 232 o le uamea ma le Vaega 301 o tau. mai Saina,” o lana tala lea."O lea la, o loʻu malamalama o loʻo i ai se iloiloga atoa o nei tau o loʻo tutupu."

Na faailoa foi e le aufaigaluega a le Konekeresi i le vaiaso talu ai, e ono manatu le au fai tulafono e toe faafoi lafoga lafoga a le matagi ma le la, e mafai ai e kamupani ona manuia saʻo, a itiiti mai mo se taimi puupuu, talu ai o le paʻu o le tamaoaiga o le tausaga na teʻa nei na tafiesea ai le maketi o lafoga tutusa lea e masani ona faʻatau atu e kamupani sola a latou tupe. aitalafu.Ole isi fa'alavelave fa'anatinati lea na ta'ua e Hopper o lo'o naunau le vaega o fefa'ataua'iga e fo'ia.

“I le va o le tipiina o le lafoga o kamupani ma le pa'u o le tamaoaiga, o loʻo manino lava le faʻaitiitia o le manaʻo mo lafoga aitalafu,” o lana tala lea.“E mautinoa lava, ua tatou vaʻaia le faʻatapulaʻaina o lea maketi, ma e sili atu ona faigata mo poloketi ona faʻatupeina, aua e le o tele faʻalapotopotoga o loʻo i ai ma le manaʻo e faia lena mea.O lea na matou fa'aoso ai le Konekeresi talu mai le taimi na aliali mai ai i le tausaga talu ai ina ia totogi sa'o na tupe i le tagata atia'e, nai lo le avea o se lafoga fa'aaitalafu i se tagata teufaafaigaluega.

Na ia lisiina foʻi laina fesoʻotaʻiga mo galuega a le la o se isi vaega o le faʻalavelave, ona o galuega a le la o loʻo "nofo i laina e faʻavavau," ae o loʻo iloilo e le aufaipisinisi le tau e fesoʻotaʻi ai.

O le faʻatulagaina o fale na siitia i luga 11 pasene mai le 2019 i se faʻamaumauga 3.1 GW, e tusa ai ma le lipoti a le Aso Lua.Ae o le saoasaoa o le faʻalauteleina o loʻo maualalo pea nai lo le 18 pasene faʻatupulaia faaletausaga i le 2019, ona o fale nofoia na afaina i le faʻamaʻi i le afa muamua o le 2020.

Ole aofa'i ole 5 GW ole fa'atauga fou ole eletise ole la na fa'asalalauina ile Q4 2020, fa'ateleina le aofa'i o fa'asalalauga fa'apoloketi i le tausaga talu ai ile 30.6 GW ma le paipa fa'akonekarate atoa ile 69 GW.Wood Mackenzie o loʻo vaʻaia foʻi le 18 pasene o le tuputupu aʻe o le la nofoia i le 2021.

“E manaia uma le lipoti ona o loʻo matou sauni e faʻafaina lo matou faʻatupulaia i le isi iva tausaga.Ose nofoaga matagofie tele e nofo ai,” o le tala lea a Hopper.“Ma, e tusa lava pe tatou te faia lena mea, tatou te le o i luga o le ala e ausia ai a tatou sini o le tau.O lea e faʻaosofia uma ma maua ai se siaki moni e uiga i le manaʻomia mo nisi faiga faʻavae e mafai ai ona tatou ausia na sini o le tau.

Malosiaga fa'afouina ua fa'asilisili ona lauiloa i le lalolagi atoa.Ma o le solar PV system e tele mea lelei e pei o le faʻaitiitia o pili o le malosi, faʻaleleia le saogalemu o fesoʻotaʻiga, manaʻomia sina tausiga ma isi.
Afai o le a e amataina lau la PV faiga fa'alelei mafaufau i le PRO.ENERGY e fai ma au fa'atau oloa mo lau fa'aogaina o mea fa'apipi'i le la Matou te tu'uina atu e tu'uina atu ituaiga eseese o fausaga fa'apipi'iina o le la, fa'ato'aga eleele, pa uaea fa'aogaina i le la. fiafia e tuʻuina atu fofo i soʻo se taimi e te manaʻomia ai.

PRO MALOSI

 


Taimi meli: Sep-29-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou