E sili atu le malosi o le la i le suiga vave o Turkey i punaʻoa lanu meamata

O le televave o suiga a Turkey i punaʻoa lanumeamata o le malosi na mafua ai le siʻitia tele o le malosi o le la i le sefulu tausaga talu ai, faatasi ai ma tupe faʻafouina faʻafouina o loʻo faʻamoemoe e faʻavavevave i le vaitau o lumanaʻi.

O le fa’amoemoe o le fa’atupuina o le tele o le paoa mai puna’oa fa’afouina, e mafua mai i le fa’amoemoe a le atunu’u e fa’aitiitia le mamafa o le pili o le malosi, ona e toetoe lava o mea uma e mana’omia mo le malosi mai fafo e aumai ai.

O lana faigamalaga i le gaosiga o le malosi mai le malosi o le la na amata i le na o le 40 megawatts (MW) i tua i le 2014. Ua oo nei i le 7,816 megawatts, e tusa ai ma faamaumauga na tuufaatasia mai le Matagaluega o Malosiaga ma Punaoa Faalenatura.

O le tele o polokalame lagolago a Turkey i le gasologa o tausaga na vaʻaia ai le maualuga o le malosi o le la i le 249 MW i le 2015, aʻo leʻi oʻo i le 833 MW i le tausaga mulimuli ane.

Ae ui i lea, o le oso tele na vaaia i le 2017, ina ua oʻo le fuainumera i le 3,421 MW, o le 311% o le tausaga i lea tausaga, e tusa ai ma faʻamaumauga.

E tusa ma le 1,149 MW o le gafatia faʻapipiʻi na faʻaopoopoina i le 2021 naʻo.

O le malosi fa'afouina a Turkey o lo'o valoia e tupu a'e i luga o le 50% e o'o atu i le 2026, e tusa ai ma le International Energy Agency (IEA).

O le faʻataʻitaʻiga i le Lipoti a le Maketi Faʻafouina a le IEA i le masina talu ai na faʻaalia ai le faʻafouina o le malosi o le atunuʻu i luga atu o le 26 gigawatts (GW), poʻo le 53%, i le vaitaimi o le 2021-26, faʻatasi ai ma le la ma le matagi e tusa ma le 80% o le faʻalauteleina.

Tolga Şallı, ulu o le Environmentalist Energy Association, fai mai o le faateleina o lefa'apipi'iina le malosi ole lasa "tele," ma faamamafaina foi o le lagolago na tuuina atu i le alamanuia e taua tele.

O le faʻamamafaina o punaoa faʻafouina e taua tele i le tau faasaga i faʻafitauli o le tau ma le tauiviga a le atunuʻu mo le tutoʻatasi o le malosi, fai mai Şallı i tulaga o le siosiomaga, "e leai se nofoaga i totonu o tuaoi o Turkey e le mafai ona tatou manuia mai ai.malosi ole la.”

"E mafai ona e manuia mai ai i soo se mea, mai Antalya i saute i le Sami Uliuli i matu.O le mea moni o nei itulagi e mafai ona sili atu le puaoa pe matagi ma timuga e le taofia ai i tatou mai le faʻaogaina o lenei mea, ”o lana tala lea i le Anadolu Agency (AA).

"Mo se faʻataʻitaʻiga, o Siamani o loʻo i lo matou itu i matu.Ae ui i lea, o lona gafatia faʻapipiʻi e fai si tele.

O le vaitaimi mai le 2022 agai i luma e sili atu le taua, o le tala lea a Şallı, faʻasino faapitoa i le maliega o le tau i Pale, lea na faʻamaonia e Turkey ia Oketopa o le tausaga talu ai.

Na avea ma atunuʻu mulimuli i le vaega G-20 o tamaoaiga tetele na faʻamaonia le maliliega ina ua uma ona manaʻomia mo le tele o tausaga e tatau ona toe faʻavasega muamua o se atunuʻu atinaʻe, lea e faʻatagaina ai tupe ma fesoasoani faʻatekonolosi.

“I le tau faasaga i faʻafitauli o le tau, ua faʻamaonia e le tatou Palemene le maliega o le tau i Pale.O tupe fa'afouina fa'afouina e tatau ona faia i totonu o le lautele o fuafuaga fa'atino e faia i lea itu ma fuafuaga fa'atino gaioiga gafataulimaina a nu'u," o lana tala lea.

Talu ai ona ua suia foi le tulafono ma o le tele o sao a le tagata teufaafaigaluega o le tau o le eletise, fai mai Şallı latou te vaʻaia le faʻatupulaia vave o tupe faʻaalu a le la i le vaitau o lumanaʻi.

Malosiaga fa'afouina ua fa'asilisili ona lauiloa i le lalolagi atoa.Ma o le solar PV system e tele mea lelei e pei o le faʻaitiitia o pili o le malosi, faʻaleleia le saogalemu o fesoʻotaʻiga, manaʻomia sina tausiga ma isi.
Afai o le a e amata lau PV system fa'alelei lou mafaufauPRO. MALOSIe avea ma au fa'atau oloa mo lau fa'aogaina fa'aola fa'aoga mea fa'apipi'i Matou te tu'uina atu e tu'uina atu ituaiga eseesefausaga fa'apipi'i la,fa'aputuga eleele,pa uaeafa'aaogaina i le solar system.We fiafia e tu'uina atu fofo i so'o se taimi e te mana'omia ai.

 

PRO.ENERGY-PROFILE


Taimi meli: Ian-25-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou