O le Aneel o Pasila o lo'o fa'amalieina le fausiaina o le la 600-MW

Oketopa 14 (Renewables Now) - O le kamupani malosi a Pasila Rio Alto Energias Renovaveis SA na maua talu ai nei le faʻagasologa mai le leoleo o le vaega o le eletise Aneel mo le fausiaina o le 600 MW o le la i le setete o Paraiba.

Ina ia aofia ai le 12 photovoltaic (PV) paka, taʻitasi ma le malosi taʻitasi e 50 MW, o le a manaʻomia e le faʻalavelave se faʻafaigaluegaina o le BRL 2.4 piliona (USD 435m/EUR 376m), o le tala a le ofisa.

E tusa ai ma le faatonu aoao o Aneel Andre Pepitone, e mafai e Paraiba ona faamoemoeina le BRL 10 piliona o tupe teufaafaigaluega i le la i le 2026.

I le taimi nei, o le faila a Rio Alto e aofia ai le sili atu i le 1.8 GW, e aofia ai galuega faʻatino ma lalo o atinaʻe.Faʻatasi, o nei aseta o loʻo faʻatusalia se tupe teufaafaigaluega e sili atu i le BRL 3 piliona i le itu i matu sasaʻe o Paraiba ma Pernambuco, o loʻo taʻua e le kamupani i luga o lana upega tafaʻilagi.

(BRL 1.0 = USD 0.181/EUR 0.157)

Afai o le a e amataina lau masini PV o le la fa'amolemole mafaufau i le PRO.ENERGY o lau fa'atau oloa mo au mea fa'aoga fa'aoga fa'aola.

Matou te tuuto atu e tuʻuina atu ituaiga eseese o fausaga faʻapipiʻiina o le la, faʻaputu eleele, pa uaea faʻaaogaina i le la.

Matou te fiafia e tuʻuina atu fofo mo lau siaki i soʻo se taimi e te manaʻomia ai.

PRO MALOSI


Taimi meli: Oke-14-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou