Ua sili atu Pasila i le 13GW o le gafatia PV fa'apipi'i

Na faʻapipiʻi e le atunuʻu le 3GW foufaiga PV lai le kuata lona fa o le 2021 na o ia.E tusa ma le 8.4GW o le malosi o le PV o lo'o i ai nei o lo'o fa'atusalia e le la e le sili atu i le 5MW le lapopoa, ma o lo'o fa'aogaina i lalo ole fua fa'atatau.
Fa'atoa sili atu Pasila i le fa'ailoga iloga o le 13GW o le fa'aogaina o le PV.

I le fa'ai'uga o Aukuso, na tula'i mai ai le malosi o le malosi o le la i le atunu'u i le 10GW, o lona uiga e sili atu i le 3GW o masini fou PV sa feso'ota'i i le tolu masina talu ai.

E tusa ai ma le Brazilianmalosi ole laasosi, Absolar, ua uma ona aumaia i Pasila le sili atu i le BRL66.3 piliona ($11.6 piliona) i tupe teufaafaigaluega fou ma maua ai le toeitiiti 390,000 galuega, faʻaputu talu mai le 2012.

Na taua e le Pule Sili o le Absolar Rodrigo Sauaia e faapea, o le malosiaga o le eletise PV o lo o fesoasoani lea i le atunuu i le eseese o le eletise, faaitiitia le mamafa o punaoa o le suavai, ma faaitiitia ai le ono siitia o pili o le eletise.“O laau tetele o le la e gaosia ai le eletise i tau e oo atu i le sefulu taimi e maualalo ifo ai nai lo le fossil thermoelectric plants po o le eletise o loo aumai mai atunuu tuaoi i aso nei,” o lana faaaliga lea.“Fa’afetai i le tele ma le fetuutuuna’i o tekinolosi a le la, e na’o le tasi le aso e fa’apipi’i ai e fa’aliliu ai se fale po’o se pisinisi i se tama’i fale e maua ai le eletise mama, fa’afouina ma taugofie.Mo se la'au lapo'a tele, peita'i, e itiiti ifo i le 18 masina mai le tu'uina atu o ulua'i fa'atagaga se'ia o'o i le amataga o le gaosiga o le eletise.O le mea lea, ua lauiloa ai le sola o le siamupini i le saoasaoa o le gaosiga o laau fou,” o le faaopoopo lea a Sauaia.

Pasila e 4.6GW o fa'apipi'i le malosi malosi i totonula'au la'au lapopoa, e tutusa ma le 2.4% o le eletise eletise a le atunuu.Talu mai le 2012, o fale tetele o le la ua aumaia i Pasila sili atu i le BRL23.9 piliona i tupe teufaafaigaluega fou ma sili atu i le 138,000 galuega.I le taimi nei, o lapopoa tetele o le la o le puna lona ono o le tele o augatupulaga i Pasila, faatasi ai ma galuega faatino i le iva o Pasila i le itu i matu sasaʻe (Bahia, Ceará, Paraíba, Pernambuco, Piauí ma Rio Grande do Norte), i sautesasae (Minas Gerais). ma São Paulo) ma le ogatotonu i sisifo (Tocantins).

I le vaega fa'asoa fa'atupulaga - lea i Pasila o lo'o aofia uma ai faiga PV e le sili atu i le 5MW le lapopoa, ma fa'agaoioia i lalo ole fuaina o upega - o lo'o i ai le 8.4GW ole gafatia fa'apipi'i mai le puna o le la.E tutusa lea ma le sili atu i le BRL42.4 piliona i tupe teufaafaigaluega ma sili atu i le 251,000 galuega talu mai le 2012.

Pe a faʻaopoopoina le gafatia faʻapipiʻiina o laʻau tetele ma le faʻatupuina o le malosi o le la lava ia, o loʻo i ai nei le malosiaga o le la i le tulaga lima i le paluga eletise Pasila.O le malosiaga o le la ua sili atu nai lo le malosi faʻapipiʻiina o laau vevela e faʻamalosia e le suauʻu ma isi suauʻu, lea e fai ma sui o le 9.1GW o le paluga Pasila.

Mo le taʻitaʻifono o le komiti faatonu o Absolar, Ronaldo Koloszuk, faʻaopoopo i le tauvaga ma taugofie,malosi ole lae vave ona faʻapipiʻi ma fesoasoani e faʻaititia le tau o le eletise e oʻo atu i le 90%.“O le fa’atauva ma le mama o le eletise e mana’omia mo le atunu’u ina ia toe fa’aleleia lona tamaoaiga ma mafai ai ona fa’atupulaia.O le malosiaga o le la o se vaega o lenei fofo ma se afi moni mo le fausiaina o avanoa ma galuega fou, "o le faaiuga lea a Koloszuk.

Malosiaga fa'afouina ua fa'asilisili ona lauiloa i le lalolagi atoa.Ma o le solar PV system e tele mea lelei e pei o le faʻaitiitia o pili o le malosi, faʻaleleia le saogalemu o fesoʻotaʻiga, manaʻomia sina tausiga ma isi.
Afai o le a e amata lau PV system fa'alelei lou mafaufauPRO. MALOSIe avea ma au fa'atau oloa mo lau fa'aogaina fa'aola fa'aoga mea fa'apipi'i Matou te tu'uina atu e tu'uina atu ituaiga eseesefausaga fa'apipi'i la,fa'aputuga eleele,pa uaeafa'aaogaina i le solar system.We fiafia e tu'uina atu fofo i so'o se taimi e te mana'omia ai.

 

PRO.ENERGY-PROFILE

 


Taimi meli: Ian-12-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou